Aangesloten bij

Ons goede doel: Stichting Vakantiehuis Thuredriht

Voor wie

Een vakantie bij de duinen en het strand van Renesse? Helaas is dat niet zomaar voor ieder gezin weggelegd, bijvoorbeeld omdat het leven op z'n kop staat door een ernstige ziekte bij een kind. De angst, de onderzoeken en de behandelingen beheersen vaak het gehele gezin. Juist dan is het fijn om er met zijn allen even tussenuit te kunnen en wat afstand te nemen van alle inspanningen. Dat kan via Stichting Vakantiehuis Thuredriht.

Stichting Vakantiehuis Thuredriht heeft 3 prachtige vakantiehuizen in eigen beheer, die kosteloos ter beschikking worden gesteld aan gezinnen met een kankerpatiëntje. Ook worden de vakantiehuizen ter beschikking gesteld aan ernstig en chronisch zieken, zoals mensen met MS.

Stichting Vakantiehuis Thuredriht kan de vakantiehuizen alleen aanbieden dankzij de financiële steun van particulieren, bedrijfsleven, verenigingen en serviceclubs. 

Omdat wij als CJV Kamp er al vanaf de oprichting bij betrokken zijn (onder de enthousiasmerende leiding van onze toenmalige voorzitter Bart Schot) ondersteunen wij dit project van harte!

Over Thuredriht

Stichting Vakantiehuis Thuredriht is een gezamenlijk initiatief van Lionsclub Dordrecht Thuredriht, Stichting Gaandeweg en Stichting CJV Kamp. De eerste vakantiebungalow werd in 1991 geopend door staatssecretaris Hans Simons en twee jaar later werd al een tweede vakantiebungalow gerealiseerd. Deze twee bungalows staan op het terrein van het CJV Kamp aan de Rampweg in Renesse. In 2002 is nog een derde bungalow aangekocht op een nabijgelegen vakantiepark.

Lionsclub Dordrecht Thuredriht heeft in 2017 het stokje overgedragen aan Lionsclub Schouwen-Duiveland. Het bestuur bestaat sindsdien uit vertegenwoordigers van: